Je hond naar een uitlaat service

Op de dagen dat u zelf geen of niet genoeg tijd heeft, wilt u dat uw viervoeter toch volop aandacht en beweging krijgt. Wanneer je hond naar een uitlaat service gaat zorg je ervoor dat uw hond op een veilige en verantwoorde manier lekker naar buiten kan.

Waarom een honden uitlaat service?

Wanneer je als honden eigenaar druk bent met je baan of misschien een eigen bedrijf is het niet altijd in te plannen om tussendoor met je hond lekker naar buiten te gaan of te zorgen dat hij zijn/haar energie kwijt kan. Dit is erg vervelend natuurlijk maar er moet ook gewerkt worden.
Dit betekent natuurlijk niet dat je geen tijd of energie in je hond wilt steken. Want met deze reden bestaat er dan ook een uitlaatservice die dit voor je over kan nemen zodat jij ook jou eigen dingen kunt blijven doen.

Honden zijn dan ook erg sociale roedel dieren.  Regelmatig met andere honden samen zijn zorgt voor goede socialisatie en kan probleemgedrag voorkomen en zelfs oplossen. Het is goed hier op een zo jong mogelijke leeftijd al mee te beginnen.

Je hond naar een uitlaat service

Hoeveel honden in Nederland?

In 2023 zijn er meer honden bijgekomen. Er werd in dat jaar gerekend op 1,9 miljoen honden in Nederland.
Eerder zat dit nog op 1,5 miljoen honden. Dit is dus in de afgelopen jaren erg gestegen.
Er zijn gemiddeld 1 op de 5 huishoudens die een of meerdere honden in huis hebben.

Werken op afspraak

Een hondenuitlaatservice werkt op afspraak. Op deze manier kunnen ze ervoor zorgen dat er honden bij elkaar kunnen worden geplaatst die uitgekozen worden op karakter, formaat of ras.

Sommige viervoeters zullen dan ook gepland worden op een vaste dag zodat de eigenaren deze vaste dag voor zichzelf kunnen plannen. En dit op langer termijn door wordt gepland. Hierdoor zal het dan ook vaker voorkomen dat dezelfde honden op dezelfde dag gepland worden. Dit maakt het fijn wanneer de honden elkaar dus al kennen en lekker samen kunnen spelen wanneer ze op elkaar afgestemd zijn.

De honden nemen wekelijks deel in vaste groepen en momenten van de honden uitlaat service zodat er stabiele roedels ontstaan. Mocht je hond om wat voor reden dan ook niet in een roedel passen kan er eventueel naar een individuele uitlaat service gekeken worden. Er word goed gekeken of uw hond in de groep past, want het moet natuurlijk leuk zijn voor iedereen. 

Bij Hondenuitlaatservice Uden letten ze bijvoorbeeld niet op formaat, alles van jong tot oud en klein tot groot loopt met respect door elkaar heen. De kleinste viervoeters kunnen het grootste & pittigste karakter hebben en visa versa. De klant geeft zelf aan welke dagen ze gebruik willen maken van de service en de uitlaatservice kijkt of ze dat kunnen accommoderen (of er nog een plekje vrij is op de gevraagde dag).
Na het tekenen van de intakeformulieren wordt de hond meegenomen en getest hoe hij/zij wel of niet in de groep past en zich weet te gedragen.

Hiernaast gelden hier ook een aantal regels die belangrijk zijn zoals:
– Geen intacte reuen ouder dan 1 jaar
– Geen teefjes die loops zijn
– Geen HR-honden

Honden uitlaat service

Kosten

Er zijn verschillende mogelijkheden bij de uitlaatservice van uw hond. Hierin zal dan ook de prijs worden bepaald.
De prijzen zullen bepaald worden bij:

  • Vaste dagen
  • Incidentele uitlaat service
  • Privé uitlaat moment
  • Uitlaatservice op weekend/feestdagen

Wanneer je vaste dagen in wilt plannen bij andere honden zal dit dan ook goedkoper zijn als wanneer je graag een afspraak wilt maken voor jou hond alleen, zonder andere honden. Of wanneer je een weekend of feestdag wilt inplannen.

Vervoer

Als vervoer zijn er speciaal ingerichte bussen die ervoor zorgen dat ook jou viervoeters veilig kunnen worden vervoerd. Zo komen de honden niet samen er hebben ze hun eigen plekje om van A naar B te kunnen worden gebracht. Ze zullen dan ook thuis opgehaald worden en na de uitlaatservice weer thuis gebracht worden.

Ook wordt er in de zomer voor gezorgd dat er voldoende wordt geventileerd en gekoeld in de bus zodat de honden het niet te heet krijgen en in alle rust weer thuis worden gebracht.

Honden uitlaat service spelen

Zelfstandige eenmanszaak of werknemers in het bedrijf

De meeste eigenaren die een uitlaatservice runnen hebben een eenmanszaak. Ook komt het steeds vaker voor dat de partner mee werkt in het bedrijf.

Bij een wat groter bedrijf worden er nog wel eens werknemers in dienst genomen maar dit komt in dit vakgebied wat minder vaak voor.

De werkzaamheden die moeten worden uitgevoerd bij een honden uitlaat service  zijn vaak door 1 of 2 werknemers goed bij te houden.
Wanneer het bedrijf wat groter is, is het fijn om ook de werknemers aantallen wat op te schroeven.

Blokje om buitenshuis of uitrazen op een privé locatie

Er bestaan verschillende manieren van werken per bedrijf.

Sommige bedrijven vinden het juist fijn om met de honden er op uit te gaan en lekker de bossen of een park te bezoeken met de viervoeters. Hierbij is het natuurlijk belangrijk dat je honden bij je hebt waar je voldoende controle over kunt houden in iedere situatie. Dit mogen er dan dus niet teveel zijn zodat je zeker weet dat er niets kan gebeuren waar je op dat moment niet naar kunt handelen.

Ook zijn er bedrijven die een locatie hebben waar de viervoeters op een afgesloten privé terrein hun energie kwijt kunnen. Hierover heb je als uitlaat service meer controle en heb je geen onverwachte invloeden van buitenaf die kunnen opspelen.

Ze kunnen op een afgesloten terrein niet weglopen of vreemde honden of mensen tegen komen wat voor veel honden en ook hondeneigenaren voor meer rust en veilligheid zorgt.

Na het ravotten bij de uitlaatservice kan het dan ook zeker geen kwaad om je hond thuis een heerlijke wasbeurt te geven. Ben je benieuwd hoe je dit het beste kunt doen?
Neem dan ook eens een kijkje op onze blog: Hoe was je je hond in bad

Honden uitlaat service drinken

Meerdere honden tegelijk of privé service

Vaak worden de honden uitgelaten per groepje dat bewust gecreëerd wordt zodat er geen ruzie of onrust ontstaat.

Ook is het mogelijk om je lieve viervoeters een privé service te bieden. Hiervoor kan gekozen worden wanneer een hond erg gespannen is bij andere honden of door bepaalde redenen niet samen kan met andere honden en zijn energie beter kwijt kan wanneer hij/zij alleen is. De kosten van een privé service zullen dan ook wat hoger zijn dan wanneer ze samen in een groep kunnen.

De ideale oplossing

Heb jij dus een lieve viervoeter en kom je ooit tijd tekort om hem alle liefde en tijd te geven die hij nodig heeft?
Of gun jij je hond een sociaal uitje met soortgenoten om een vrije en blije hond te kunnen zijn?
Voel je niet schuldig en ga eens kijken voor een honden uitlaat service.
Zo houd je jou hond tevreden en kan hij zijn sociale leventje ook behouden net als jij dit nodig hebt. Lekker even wat energie eruit en zo kunnen jullie van elkaar blijven genieten op de momenten die je samen hebt!

Deze blog is mede mogelijk gemaakt door Hondenuitlaatservice Uden.
Voor meer informatie kun je ze bereiken op tel. 0611267591

Honden uitlaat service Uden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *