Behandelingen

Dit kan ik voor u betekenen

Trimsalon Snoozie beschikt over een uitgebreid aantal behandelingen. Alles om de huid en vacht van uw viervoeter zo goed mogelijk te kunnen verzorgen. En bent u nu ergens naar op zoek wat u hier niet ziet staan? Neem dan gewoon even contact met me op. Dan kunnen we samen kijken wat we voor uw huisdier(en) kunnen gaan organiseren. 

De vacht wordt klit vrij gemaakt door deze op de juiste manier te borstelen en kammen. De methode zal worden bepaald en toegepast op basis van de soort vacht van de hond. Ook kan het borstelen en kammen toegepast worden bij een was en blaas behandeling van ontwol vachten. Zo kan er bij deze vacht na het wassen en blazen van de vacht de laatste losse haren uitgeborsteld en gekamd worden. Kijk gerust voor onze Borstels en Kammen op onze webshop
 
Bij de nagels wordt ernaar gekeken of ze de grond raken en of er een stukje van de nagels geknipt kan worden i.v.m. het leven dat in de nagels groeit. Als je de nagels te kort knipt kunnen ze gaan bloeden. Dit is te vergelijken met als je bij mensen de nagels te kort hebt geknipt. Dit kan zeer doen en kan gaan bloeden.
 
Dit wordt bij alle grote en kleine trim behandelingen toegepast zodat er niet zoveel haren aan de onderkant van de voetjes uitsteken en hierdoor minder dingen zoals takken of andere dingen aan de voetzooltjes blijft hangen die hier niet horen. Ook op bijvoorbeeld een tegelvloer zal de hond wat minder snel uitglijden omdat ze meer grip hebben met hun zooltjes wanneer er minder haartjes tussen de voetzolen zitten.
 
Het wassen en drogen van de honden in de trimsalon wordt gedaan bij iedere behandeling omdat het werken op een schone vacht altijd een netter resultaat geeft als het werken op een vuile vacht. Ook heeft de vacht dan een goede voeding gekregen van de Grimeinator shampoo waardoor de verzorging bij de mensen thuis ook wat makkelijker gaat. En de vacht makkelijker uit de klit te halen is.
Dit wordt gedaan zodat de vacht daar wat korter is en wanneer honden hun behoefte doen dit niet in de vacht blijft plakken en het hier vies van wordt. Dit zit standaard bij alle behandelingen en maakt het voor jezelf ook wat makkelijker schoon te wassen. Zou je dit liever niet willen is dit altijd bespreekbaar en kunnen we samen kijken voor een passende oplossing.
 
Sommige honden hebben veel last van vieze oren, veel oorsmeer of veel haren in de oren. Op dat moment zal ik de oren oppervlakkig schoon kunnen maken en als dit nodig is en de haren goed los zitten kunnen deze haren eruit geplukt worden zodat de oren weer goed vrij zijn.
Zelf kun je deze beter reinigen. Kijk hier hoe je dit kunt doen
 
De ogen kunnen bij sommige honden wat meer tranen als bij andere. Wanneer dit zo is kan ik de ogen schoonmaken maar ook is het goed om dit thuis goed te onderhouden. Bij sommige honden zitten deze haren voor de ogen en knip ik deze dan ook goed vrij zodat de traanogen niet teveel zorgen voor vieze plekjes of korstjes bij de ogen. Dit wordt op het moment dat de hond op tafel staat in de trimsalon bekeken en besloten wat hierbij nodig is. Zoals je op de foto ziet is de oog aan de linkse kant nog vies en rechts schoon.
Alle honden hebben een eigen behandeling nodig en wordt bepaald op basis van de soort vacht die de hond heeft. Bij het scheren en knippen van de vacht wordt er met de eigenaar besproken welke lengte hij/zij graag wil. Ik zal hierbij altijd advies geven wat toepasselijk is bij de hond.
 
Het plukken of strippen van de vacht zorgt ervoor dat de dode haartjes uit de vacht worden geplukt. Dit kan minimaal elke 4 tot 6 maanden omdat de vacht anders nog niet los genoeg zit en dan kan de behandeling zeer doen. Het ontwollen van een vacht wordt gedaan wanneer honden een dubbele vacht hebben. We beginnen dan met de was en blaas methode, dit houd vooral in dat de vacht met een goed voedende shampoo gewassen wordt en erna wordt de vacht met een fohn waar veel druk op staat uitgeblazen zodat alle dode en losse haren eruit worden geblazen. Dit zijn vaak de haren die je in je huis ziet rond dwarrelen.
 
Behandelingen

Extra kosten

Er worden extra kosten in rekening gebracht wanneer ik extra werk & tijd moet verrichten in de salon of met de behandeling. Maar denk ook aan het verwijderen van meerdere teken en/of vlooien van de huid van de hond. Dit kost extra tijd en  de salon zal na de behandeling behandeld moeten worden om verdere verspreiding te voorkomen.

[instagram-feed feed=1]