Mijn eigen bedrijf starten, hoe deed ik dat?

Trimsalon Snoozie bestaat alweer een hele tijd en later is de webshop van verschillende honden verzorgingsproducten, accessoires en meer online gekomen. Mijn eigen bedrijf starten deed ik natuurlijk niet zomaar en in deze blog ga ik jullie hier alles over vertellen. 

Wat wilde ik vroeger worden?

Om een duidelijke schets te maken over hoe ik vroeger was zal ik jullie meenemen vanaf het begin.
Als klein kind op de basisschool was ik altijd al erg geïnteresseerd in dieren maar specifiek in klein dieren zoals honden, katten, vogels en konijnen bijvoorbeeld.
Wanneer ik bij vriendjes ging spelen en ze dan honden hadden, was ik dan ook vaak bij deze lieve viervoeters te vinden om mee te spelen en knuffelen en wilde ik hier dan ook alles over weten.

Als mensen aan mij vroegen wat ik later zou willen worden was mijn antwoord dan ook.
Ik weet nog niet precies wat, maar ik wil iets met dieren gaan doen!
Dat was voor mijn familie erg duidelijk.

mijn eigen bedrijf starten

Mijn vervolg stappen in de vooropleidingen.

Toen ik na de basisschool een keuze moest maken wat ik wilde op het vmbo vond ik dit erg lastig,  omdat er op de school waar ik heen zou gaan geen opties waren richting de dieren verzorging.

Ik heb toen gekozen voor de richting “schilderen”, deze keus heb ik gemaakt omdat ik erg creatief was ingesteld en zo toch mijn jaren op het vmbo door zou komen met dingen die ik leuk vond om te doen.
Maar dit vond ik niet leuk genoeg om mijn werk van te maken, ik bleef bij mijn keuze en wilde verder in de dieren sector.

Op naar het MBO. De keuze die ik toen heb gemaakt voor mijn vervolg opleiding was het Helicon in Nijmegen. Hier ben ik begonnen met de opleiding Dier en Gedrag. Met deze opleiding zou ik een erg breed assortiment aan dieren verzorging te leren krijgen en door de bijbehorende stages die ik uit moest voeren kon ik voor mezelf keuzes maken welke werkzaamheden bij mij zouden passen.

Na wat stage locaties te hebben geprobeerd zoals een hondenfokker/pension, de kinderboerderij, een dierenwinkel en verschillende trimsalons voor zowel honden als katten trimmen. Lag mijn interesse toch bij het trimmen van honden.
Wetende dat hier jammer genoeg weinig mogelijkheden in zijn om in dienst te gaan bij een trimsalon, was ik al vrij snel overtuigd dat dit hetgeen was wat ik wilde gaan doen. Dus dat betekent zelf mijn eigen bedrijf starten.

Wat gebeurt er op een trimopleiding?

Steeds een stapje dichterbij mijn doel, een eigen bedrijf en specifiek een trimsalon!
Nadat ik mijn Dier en gedrag niveau 3 heb gehaald ging ik door naar de trimopleiding.
Deze ging ik volgen op het HKI (huisdier kennis instituut) in Bunnik. Deze opleiding is gericht op het toiletteren van honden in een dure term gesproken.

Veel mensen denken dat we alleen maar honden wassen, knippen en borstelen. Maar met deze opleiding leren we nog veel meer over de huid, vacht en verschillende manieren van behandelen. En zo leren we bijvoorbeeld ook huid problemen herkennen, voorkomen en behandelen (buiten medisch gebied om).

We leren de vacht zowel van de binnen als buiten kant kennen, hoe deze te behandelen is en waar op te letten. Ook leerde we welke honden rassen er allemaal zijn en wat hierin de verschillen zijn. Dit is belangrijk om te weten welke behandeling je toe kunt passen op een hond.

Buiten de theoretische informatie over de behandelingen en informatie over de honden die erg belangrijk is. Kregen we ook belangrijke lesstof over hoe we een trimsalon zelfstandig konden runnen en tips in bepaalde situaties van communiceren met klanten en hoe te handelen in bepaalde situaties met je klanten.

We kregen één keer per maand een theorie les van een hele dag. De theorie van de opleiding bestaat uit 10 lessen. Naast deze lessen was de praktijk het belangrijkste en daarom moesten we dan ook 80 stage dagen hebben gelopen voor we ons praktijk examen mochten doen. Hierbij moesten we 3 verschillende soorten vachten behandelen zoals beschreven en daarop wordt je beoordeeld. Naast het theorie examen waarvoor je eerder al hebt moeten slagen.

Een erg uitgebreide maar zeer leerzame opleiding zoals je hoort.

Poten knippen

Mijn eigen trimsalon en klanten kring opbouwen.

Eindelijk is het zover!
Ik ga beginnen met mijn eigen trimsalon. Maar zonder ruimte komen we natuurlijk niet verder.
Mijn ouders hebben me de mogelijkheid geboden om een gedeelte van hun garage om te toveren tot een mooie trimsalon. Daar ben ik ze zeer dankbaar voor!

Met veel hulp van vrienden en familie hebben we alle elektra, isolatie, loodgieterswerk en tegel- en schilderwerk kunnen afronden. Na hard werken heb ik een mooie ruimte gekregen om nieuwe klanten aan te kunnen nemen. We hebben wat inkopen gedaan bij de groothandel voor het materiaal en de producten die nodig zijn om te beginnen, nu kunnen we dan eindelijk de eerste klantjes gaan trimmen.

Na wat klantjes te hebben getrimd van vrienden en familie begon het langzaam beter te lopen. Ik werkte hiernaast nog fulltime in een winkel om rustig de klantenkring te kunnen opbouwen.
Later werd het steeds drukker en heb ik het fijne voorstel gekregen om bij mijn lieftallige collega trimster wat dagen te komen werken. Zo kon ik fulltime trimmen en rustig mijn eigen bedrijf en klantenkring opbouwen. We merkte dat het steeds drukker werd in de trimsalon waardoor ik steeds minder bij mijn collega kon gaan werken. 

En heb ik op dat moment ervoor gekozen om te stoppen bij mijn collega en volledig in mijn eigen trimsalon aan de slag te gaan.
Mijn klantenkring bleef maar groeien en met het positieve effect dat ik zelfs een klanten stop in heb moeten lassen voor de zomer periode. We willen natuurlijk onze eigen klanten ten alle tijden kunnen behandelen met alle liefde en kwaliteit.

Na nog een extra verbouwing tot een grotere en meer professionele trimsalon kunnen we nu de honden op een optimale manier behandelen en klanten fijn ontvangen aan onze balie.

Wij zijn blij met onze klanten en hun lieve hondjes en ontvangen ze graag nog heel lang en tevreden in onze eigen trimsalon!

Trimsalon tuin bord

Verkoop in de trimsalon en webshop

In de trimsalon merkte ik dat er steeds meer vraag was naar advies en producten die te gebruiken zijn voor thuis. Zo kunnen ze hun lieve viervoeter zo goed mogelijk verzorgen, zowel in de trimsalon als thuis.
Rustig aan ging ik steeds meer producten inkopen voor de verkoop om klanten hierin de nodige adviezen en tips te kunnen geven voor de bijbehorende vachtverzorging van hun hond.

Deze verkoop ging dan ook steeds beter lopen maar wilde ik graag uitbreiden naar meer om zo ook mensen te helpen die geen klant zijn bij mij in de trimsalon maar toch thuis graag hun hond verzorgen.

Het assortiment werd dan ook steeds meer uitgebreid. Naast de vachtverzorgingsproducten verkopen we nu ook Houten voerbakken, speelgoed en denkspellen. Verder vind je nog veel meer producten in onze webshop die je vast leuk vind!

houten voerbak duo

Wat wilde jij vroeger worden?

Wist jij ook al op vroege leeftijd wat je wilde worden? Zoja, wat dan?
En ben je dit later ook gaan doen?

Ik wist het al heel vroeg en ben blij met wat ik allemaal heb bereikt en de keuzes die me hebben geleid tot het hebben van mijn eigen trimsalon en webshop. De webshop is nog startende dus we zijn erg blij met jullie positieve reviews en geplaatste bestellingen.

Bedankt voor jullie vertrouwen en misschien tot snel!

eerste keer naar de trimsalon

4 reacties

  1. Wat een mooie blog.
    Prachtig om te lezen hoe je zo succesvol bent geworden.
    Nog heel veel mooie jaren werkplezier gewenst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *