Je hond trainen

Heb je een hond of wil je er een adopteren?
Dan is het belangrijk om te weten hoe je hem goed kunt opvoeden en trainen. Honden cursussen zijn een geweldige manier om je hond te leren luisteren, gehoorzamen en socialiseren met andere honden en mensen. In deze blog vertel ik je waarom je hond trainen en cursussen volgen belangrijk is en wat de voordelen zijn voor jou en je viervoeter.

Verschillende cursussen

Er zijn vele verschillende cursussen die vanaf de 9 weken allemaal geschikt zijn voor iedere hond. Zo is er voor iedere leeftijd, formaat en energie level een bijpassende cursus om jou hond goed te laten gehoorzamen en zijn energie kwijt te kunnen in bijzijn van zijn/haar eigenaar.

Om te beginnen kun je vanaf de 9 weken enting starten met de puppy cursus. Bij deze cursus leert de baas in 10 weken tijd, om te gaan met zijn hond en leert de hond op jonge leeftijd dat de baas de leider is. Ook wordt je hond gesocialiseerd met andere soortgenoten, andere mensen en leert hij/zij omgaan met verschillende situaties. De basis oefeningen worden op een speelse wijze bijgebracht. Een aantal voorbeelden hiervan zijn:

  • Zitten
  • Liggen
  • Staan
  • Gebit laten zien
  • Volgen aan de lijn

 

Na de puppy cursus kan ervoor gekozen worden om door te gaan met een vervolg cursus. De honden zullen rond de 6 maanden in de pubertijd komen en daarom is het belangrijk om te blijven trainen. Wat hierin veel wordt behandeld zijn het, blijven zitten, ‘’ liggen, komen op bevel etc. Zo wordt de puppy cursus nog net even wat meer uitgebreid.

Ook hierna is het nog mogelijk om een vervolg cursus te volgen om nog net een stapje verder te gaan met de gehoorzaamheid van je hond.

Na deze 3 cursussen kan er worden deelgenomen aan behendigheidstrainingen voor degene die hierin geïnteresseerd zijn.

Je hond trainen

Behendigheid

Dit is een leuke en gezonde activiteit voor jou en je viervoeter!
Heb je een actieve hond die graag rent, springt en speelt?
Dan is behendigheidstraining misschien wel iets voor jullie. Dit word ook wel Agility genoemd. Het is een sport waarbij je samen met je hond een parcours aflegt met verschillende hindernissen. 

Denk aan tunnels, slaloms, wippen en sprongen. Het doel is om zo snel en foutloos mogelijk het parcours te voltooien. Na het parcours juist af te leggen mag je hond dan ook beloond worden. De kleine beloningssnoepjes van I’am Borrelnoot zijn kleine koekjes die makkelijk als beloning tussendoor gegeven kunnen worden. Deze zijn te vinden op onze webshop en verkrijgbaar in 2 verschillende smaken.

Behendigheidstraining is niet alleen leuk, maar ook gezond voor je hond. Het verbetert zijn conditie, coördinatie, balans en flexibiliteit. Bovendien stimuleert het zijn mentale welzijn, want hij moet goed opletten en samenwerken met jou. Je versterkt dus ook de band met je hond en leert hem beter te begrijpen.

Behendigheidstraining is geschikt voor bijna alle honden, mits ze gezond zijn en geen gewrichtsproblemen hebben. Sommige honden zijn van nature sneller en behendiger dan andere, maar dat betekent niet dat ze minder plezier hebben. Het gaat erom dat je samen een leuke tijd hebt!
Behendigheidstraining is een geweldige manier om je hond fit, blij en gehoorzaam te houden. Het is ook een leuke hobby voor jou, want je bent lekker actief bezig in de buitenlucht. Dus waar wacht je nog op? Trek je sportschoenen aan, pak de riem en ga samen met je hond aan de slag!

Waarom je hond trainen?

Honden cursussen zijn lessen waarbij je samen met je hond leert hoe je hem kunt begeleiden, corrigeren en belonen. Je leert de basiscommando’s zoals zit, af, blijf, hier en volg, maar ook hoe je omgaat met ongewenst gedrag zoals blaffen, trekken, springen of bijten. Honden cursussen worden gegeven door een professionele hondentrainer of instructeur, die je tips en advies geeft over hoe je het beste met je hond kunt communiceren.

Honden cursussen zijn belangrijk omdat ze je helpen om een goede relatie op te bouwen met je hond. Je leert elkaar beter kennen, begrijpen en vertrouwen. Je hond leert dat jij de baas bent en dat hij naar jou moet luisteren. Je leert ook hoe je hem/haar kunt belonen voor goed gedrag en hoe je ze kunt afleiden of corrigeren wanneer ze iets fout doen. Zo voorkom je dat je hond ongehoorzaam, angstig of agressief wordt.

Honden cursussen zijn ook belangrijk voor de socialisatie van je hond. Je hond leert hoe hij zich moet gedragen in verschillende situaties, zoals in het park, op straat, in de auto of bij de dierenarts. Er wordt ook geleerd hoe ze om moeten gaan met andere honden en mensen, zodat hij/zij niet bang of dominant wordt. Zo zorg je ervoor dat je hond een vriendelijke, vrolijke en sociale hond wordt.

Je hond trainen

De voordelen van honden cursussen?

Honden cursussen hebben veel voordelen voor jou en je hond.

–        Ten eerste zijn ze erg leuk om te doen. Je hebt een leuke tijd samen met je hond en andere hondenliefhebbers. Je ziet je hond groeien en leren. Je bent trots op wat hij kan en hoe hij zich gedraagt.

–        Ten tweede zijn ze erg leerzaam. Je leert veel over het gedrag, de lichaamstaal en de behoeften van je hond. Je leert ook veel over jezelf, zoals hoe je geduldig, consequent en positief moet zijn.

–        Ten derde zijn ze erg nuttig. Je hebt meer controle over je hond en minder stress of problemen. Je kunt makkelijker met hem wandelen, spelen of reizen. Je hebt een betere band met hem en zo maak je meer plezier samen.

Waar kun je honden cursussen volgen?

Er zijn verschillende manieren om honden cursussen te volgen. Je kunt bijvoorbeeld naar een hondenschool gaan, waar je in groepsverband les krijgt van een trainer of instructeur. Dit is een goede optie als je wilt dat je hond leert omgaan met andere honden en mensen. Maar ook als je wilt leren van de ervaringen van anderen. Je kunt ook kiezen voor privélessen, waarbij een trainer of instructeur bij jou thuis komt of op een afgesproken locatie. Dit is een goede optie als je meer persoonlijke aandacht wilt voor jou en je hond, en als je wilt werken aan specifieke doelen of problemen.

Een goede hondenschool hier in de omgeving is bijvoorbeeld De getrainde hond in Uden.
Ze kijken naar wat jij nodig hebt voor een passende cursus voor jou en je hond.

De getrainde hond

Band opbouwen met je hond

Je hond basiscommando’s en signalen aanleren is een leuke ervaring die veel voldoening geeft voor jullie allebei. Het is belangrijk om vroeg te beginnen met de opvoeding, zodat de basis al gelegd is voor je puppy uitgroeit tot een volwassen hond. Je puppy nieuwe dingen aanleren en je hond trainen zijn geweldige manieren om tijd met je hond door te brengen en samen plezier te maken!

Aan de slag!

Zoals je ziet, zijn honden cursussen een must voor elke hondenbezitter of -liefhebber. Ze zijn niet alleen leuk, leerzaam en nuttig, maar ook essentieel voor het welzijn en de ontwikkeling van je hond. Dus waar wacht je nog op? Schrijf je vandaag nog in voor een honden cursus en geniet van de voordelen voor jou en je hond!

De getrainde hond agility

De bijgevoegde foto’s zijn geplaatst met goedkeuring van hondenschool De getrainde hond.
Voor meer informatie neem gerust een kijkje op hun website en hiervoor klik je op de link hierboven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *