De eerste keer naar de honden salon, Vanaf wanneer mag dit?

Stel je voor, je hebt net een puppy in huis genomen maar nu komt er natuurlijk meer bij kijken als alleen de aanschaf van voer, speeltjes en overige spulletjes. Een belangrijk onderdeel is de vachtverzorging. Het is belangrijk om zowel thuis als in een trimsalon te werken aan een optimale verzorging voor een gezonde huid en vacht. Maar vanaf wanneer mag je lieve viervoeter nu voor de eerste keer naar de honden salon?

Waarom is een trimbehandeling belangrijk?

Een trimbehandeling is voor alle honden een goede toevoeging op de verzorging die je thuis toepast. de 10 honden die de meeste vachtverzorging nodig hebben vind je in deze interessante blog. Naast het wassen en borstelen van je hond zijn er in de trimsalon nog veel meer manieren om jou hond een complete spa behandeling te geven. Een aantal dingen hiervan zijn:

 • Nagels knippen.
 • Ogen vrij knippen zodat hij/zij weer goed zicht heeft op alles.
 • Dode en losse haren verwijderen waar nodig.
Nagels knippen

Vanaf welke leeftijd mag je hond naar de honden salon?

Hoe oud moet jou hond nu eigenlijk zijn om de eerste keer naar de honden salon te gaan?
Dit is een veel gestelde vraag.
Sommige mensen denken aan 6 maanden of misschien zelfs 1 jaar voordat hun hond zijn eerste trimbehandeling mag krijgen.

Helaas ben je dan zelfs al wat aan de late kant.
Vanaf de 12 weken heeft een puppy de laatste (basis) entingen al gehad. Op dat moment is hij beschermt tegen verschillende ziektes en factoren van buitenaf.
Dan mag hij dus ook al voor de eerste keer een bezoekje brengen bij de honden salon. Bij Trimsalon Snoozie nodigen we je dan ook het liefste al uit om zo snel mogelijk na de 12 weken enting eens langs te komen voor een wenbehandeling.

Wat houden de behandelingen in?

De wenbehandeling

Een wenbehandeling houd vooral in dat er voor gezorgd wordt dat jou hondje zowel de omgeving als de trimmer al leert kennen. Vooral wanneer je voor de eerste keer naar de honden salon gaat. Hier mag je dan ook vaak als baasje gewoon bij blijven om het zo comfortabel mogelijk te maken voor je hond. Zo is het met een trimbehandeling wat minder spannend als de baasjes voor de behandeling naar huis gaan. Later kunnen ze weer heerlijk geknuffeld worden.

Bij de wenbehandeling mag hij/zij dan ook wat rond snuffelen en alvast wennen aan de nieuwe omgeving op zijn eigen tempo. Ondertussen kan ik alvast wat uitleg geven over de vacht en verzorging die hierbij komt kijken voor zowel thuis als in een honden salon. Ik zal je dan wat tips en advies mee kunnen geven die je kunnen helpen hierbij. Ook zijn er mogelijkheden in de trimsalon of via de webshop voor het aanschaffen van verschillende vachtverzorgingsproducten zodat je ook thuis aan de slag kunt voor een optimale vacht verzorging.
We zullen dan ook bespreken wat de vervolg stappen gaan zijn voor een volgende behandeling

Behandelingen

Een kleine trimbehandeling

Wanneer je hondje zijn wenbehandeling heeft gehad kunnen we al een aantal weken later een kleine behandeling in plannen. Deze behandeling zal vooral worden toegepast bij honden die op een later moment een volledige behandeling krijgen. Hierover zul je later in de blog meer lezen.
Dit zullen vooral de honden zijn die later worden geknipt, geschoren of geplukt. Een aantal voorbeelden hiervan zijn: de Labradoodle, Boomer, Ruwharige Jack Russel Terriër en nog veel meer rassen.

De kort en gladharige honden zullen dan ook geen kleine behandeling krijgen omdat hier geen verschil in zit met de volledige behandeling. Volgende rassen krijgen bijvoorbeeld alleen een volledige behandeling: de Mechelse herder, Labrador, Jack Russel Terriër Korthaar, Chihuahua en Chow Chow zijn een aantal voorbeeld rassen hiervan.

Even op een rijtje wat de kleine behandeling inhoud:

 • De nagels zullen worden geknipt.
 • We gaan je hond wassen met de grimeinator shampoo die de vacht van jou hond nodig heeft.
 • Hij/zij zal worden droog geföhnd nadat er een Honden badjas van superfurdogs is aan gedaan
 • De onderkant van de voetjes worden vrij gemaakt van haren, zo blijft er niet te veel rotzooi in hangen van buiten en zullen ze minder uitglijden op bijvoorbeeld een tegelvloer.
 • Bij het geslacht en er rond omheen maken we de haren kort. Op deze manier blijft het daar het meest hygiënisch.
 • De vacht zal volledige worden geborsteld en gekamd om te zorgen dat de dode haren en eventuele klitten uit de vacht zijn.
 • De ogen worden vrij geknipt zodat je hond vrij zicht heeft met alles wat hij doet.
 • Als laatste krijgt je hond nog een natuurlijke honden parfum op om weer fris en fruitig mee naar huis te gaan.

Een volledige trimbehandeling

Heeft je hondje rustig kunnen wennen en eventueel de kleine behandeling ook gehad?
Wanneer dit van toepassing is, dan kunnen we door naar de volledige trimbehandeling.
Deze behandeling kan toegepast worden op alle hondenrassen.

Ieder ras krijgt een behandeling op maat en daarbij kijken we bijvoorbeeld naar hoe oud de hond is, wat voor vacht hij/zij heeft en hoe vaak je lieve hondje al naar de trimsalon is geweest?

Wanneer deze vragen zijn beantwoord weten we wat voor behandeling er kan worden toegepast. Er wordt ten alle tijden alles met de eigenaar besproken wat we allemaal gaan doen om misverstanden te voorkomen.

Bij de volledige behandeling wordt alles van de kleine behandeling gedaan én hierbij zullen we ook nog de volledige vacht naar de gewenste lengte brengen waar nodig. Dit kan door de vacht in een lengte naar keuze te scheren (dit kan in vele verschillende lengte opties) of te knippen. Hierin zijn een hoop mogelijkheden en zal ik jullie als eigenaar dan ook genoeg advies in mee geven wat goed past bij jullie hond.

De vacht kan ook worden geplukt. Hierbij worden de dode haren van de vacht met de hand er af geplukt. Omdat deze vacht dood is zal dit geen pijn doen en is het alleen maar fijn om een laagje minder te hebben op dat dikke vachtje.

Hoe vaak ga jij naar de trimsalon met je hond?

Heb jij een hond? Zoja, hoe oud was jou hond toen hij voor het eerst in een trimsalon kwam?

Weet jij al wanneer je je puppy krijgt? Zorg ervoor dat je de entingen zo snel mogelijk in kunt plannen bij de dierenarts.
Zo kun je ook meteen een trimsalon benaderen voor een wenbehandeling en hebben ze vast en zeker
een plekje voor je vrij.

Ben je nog zoekende naar een trimsalon voor je puppy?
Begin hier dan op tijd mee. Het wordt in alle trimsalons steeds drukker
en de wachttijden zullen daardoor ook steeds meer oplopen.

Zorg tijdig voor een afpsraak!

Ben je benieuwd naar onze  vacht verzorgingsproducten neem gerust een kijkje in onze webshop.

honden trimmen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *